Nya inspirerande länktips från vår konsult David

Då har det blivit dags för nya länktips från David Högberg, din vänlige ciceron i länkdjungeln! Den här gången tar vi ett steg tillbaka och tar del av reflektioner kring varför vi över huvud taget testar och vilka principer som kan styra en testares arbete.

För en tid sedan presenterades ”State of testing survey 2019”, en världsomspännande undersökning om test som genomförs varje år av Practitest. Du kan läsa vår sammanfattning av rapporten på vår blogg, där finns också en länk till Practitest där du kan ladda ned hela rapporten.

I rapporten kan man bland annat läsa om:

  • Att agilt fortfarande är den mest relevanta arbetsmetoden och att DevOps kommer före vattenfall som metod för första gången på fyra år.
  • Att storleken på teamen och att hantera testdata och testmiljöer är en av de främsta utmaningarna testare världen över ställs inför.
  • Hur stor del som använder utforskande test och vilka verktyg som är vanligast.

Vad man inte tar upp i rapporten är vilka värden som testarbetet förväntas bidra med. Vad har testarbetet för syfte och hur vet man att testarbetet är väl utfört?

Ministry of testing finns en bra sammanfattning av både vad testning är och vad det INTE är. Om du som jag är en visuell tänkare så kanske denna sketchnote av artikeln passar dig bättre. Printa ut den, sätt upp vid kaffeautomaten och starta en snackis på jobbet!

Håller du med om artikelns budskap? Tror du att de som du jobbar med skulle hålla med?

Vilket värde tillför testarbetet? 

Med det som bakgrund så är det avslutade tipset en bloggpost av Huib Schoots och Alex Schladebeck. Där tar de diskussionen vidare kring vilket värde testarbetet kan tillföra och vad det i förlängningen får för innebörd för en testare i sitt dagliga arbete. De presenterar tio testprinciper som sammanfattar deras sätt att se på modern testning.

testing principles

Hur ser du på din egen roll som testare? Vad tycker du om ovanstående testprinciper?

Jag är nyfiken på dina tankar så var gärna med och diskutera frågorna i artikeln genom att kommentera inlägget på Linkedin.

Vill du ha fler tips och trick för hur du som QA Manager tar plats i förarsätet och behåller den? I så fall tycker jag att du ska ladda ner vår checklista som bland annat innehåller tips för hur du håller dig ständigt uppdaterad och hur du skapar rätt team med rätt kompetens.

New call-to-action

Alla blogginlägg

Vi rekommenderar också