Meny Stäng

VÅRA ATTITYDER

När ADDQ startades 2006 var det utifrån en vilja att förändra världen. Konsultvärlden. Våra fyra grundare Mats, Petter, Mattias och Kennet kom alla från olika chefspositioner inom några av de största konsultbolagen och gemensamt hade man ledsnat på hur de bolag man jobbat på blivit för storskaliga, opersonliga och hierarkiska. Det var inte längre vad som är bäst för vare sig medarbetaren eller kunden som stod i fokus. I takt med att bolagen växte, gjorde också beslutsvägarna det och frustrationen snarare än innovationen växte.

Från ledord via värdeord till attityder

Ur den frustrationen växte tanken om att starta ett eget bolag fram. Ett värderingsstyrt bolag som skulle byggas utifrån medarbetarens perspektiv. ”Låt oss bygga den arbetsplats som vi själva vill jobba på” – lät parollen och konkretiserades med ledorden: Medbestämmande, Driv och Affärstänk.

Dessa ledord har med åren bytts ut för att vi tycker att det är viktigt att vi ständigt utmanar och ifrågasätter, (som vi ju gör med allt annat), orden och ordens betydelse. Vi pratar därför nu om attityder för att kunna omsätta värderingarna i handlingar för att vi faktiskt ska leda med dem.

Hur tar man då fram de attityder som är viktiga för den kultur vi vill skapa? Och – kanske mer intressant – hur får man dem att vara det man faktiskt lever och styr efter? Jo, man gör det så enkelt och tydligt som möjligt för att kunna använda dem i vardagen.

Därför jobbar vi efter en styrmodell där vår kultur och våra attityder ska leda oss genom våra mål mot vår passion eller syfte som man också kan säga – WE BUILD A WORLD THAT WORKS.

Det handlar om att sätta ramar och mål istället för att detaljstyra. På så sätt skapar vi en kultur där alla vet vart vi som bolag är på väg vilket gör att alla medarbetare själva kan ta kloka beslut. Vi vill vara ett tillväxtbolag som förändrar och påverkar med initiativkraft och hög genomförandeförmåga.

Det förutsätter att alla är med och får bidra, ta ansvar, driva och ta beslut.

Våra Attityder

continuous

Ständigt lärande

som innebär att

 • Jag utmanar och prövar nytt
 • Vi lär av våra framgångar och misstag
 • Jag söker och delar med mig
summerparty2

Engagemang och Frihet

som innebär att

 • Jag tar ansvar för min och vår utveckling
 • Jag tar initiativ och agerar
 • Vi engagerar oss i varandra
denipresentation

Vi är Affärsdrivna

som innebär att

 • Jag ser och agerar på kundens behov
 • Vi skapar lösningar
 • Vi sätter mål och firar framgång
ADDQ Göteborg på Malta

Vi är Vår Styrka

som innebär att

 • Jag ser till helheten
 • Vi samarbetar över alla gränser
 • Jag är rak och tydlig – med omtanke

Mer om vår kultur

Just nu söker vi

Hittar du inte någon tjänst som matchar det du söker?

Vi är alltid nyfikna på människor som vill framåt och som vill utvecklas tillsammans med andra så även om vi inte har någon specifik tjänst som matchar dina kompetenser så connectar vi gärna med dig. Skicka ett mejl till oss på jointheqrew@addq.se