Continuouscontinuous

Det företag som kan leverera nytta till kunderna fortast kommer vara de som överlever dagens stenhårda konkurrens. Time-to-market har aldrig varit så kritiskt som nu och det kommer bara bli tuffare.

ANLITA EN KONSULT

 

Minska risk och kostnad med continuous 

De senaste årens snabba utveckling ställer höga krav på företag att hänga med i svängarna för att fortsätta vara konkurrenskraftiga. Men för att lyckas leverera produkter i samma tempo som kunderna idag förväntar sig, krävs det snabba, flexibla metoder. Kraven på en snabb time-to-market är idag skyhöga. Det gör det allt svårare för företag att hålla fast vid gamla metoder som riskerar förlänga produktionstiden.

Metoder som Continuous Integration och Continuous Delivery innebär att du jobbar med små iterationer i taget, vilket gör att du snabbare kan leverera till kund. Genom att arbeta på det här sättet reducerar du kostnaden och minskar risken vid mjukvaruutveckling, vilket i slutändan ger produkter med bättre kvalitet.

Organisationen och dess kultur är några av de viktigaste delarna för en lyckad väg till Continuous. Finns förståelsen av vad som ska uppnås? Finns grunderna för att bygga en succé? Det är ett måste att först och främst ha rätt förutsättningar på plats. Även design och systemarkitektur måste stödja de nya tankarna för att det ska fungera. Om systemet dessutom är byggt för snabba cykler från början så underlättar även det arbetet.

Att bygga och leverera koden är givetvis grundläggande för Continuous och det är här verktygen blir aktuella. Test och verifiering är ett mycket viktigt moment för en lyckad satsning. Även här ingår verktygsstöd men en hel del av dem är beroende av bra, snabba processer och att veta vilken insats som passar bäst i de olika lägena.

Tjänster continuous img 2

Kundcase

ADDQ stöttar oss genom att tillhandahålla konsulter som verkligen förstår vad kvalitet och test innebär i en framåttänkande och agil miljö. Viktor Johansson, QA Manager på MRG Gametek
Se casefilmen här
vår kompetens

Experter på continuous

Vi hjälper er med kontinuerliga leveranser och fungerande mjukvara hela vägen ut i produktion varje dag. Det handlar inte bara om teknik, utan hela teamets attityd till kvalitet.

Vi tror på automatisering som sker på varje kodpush med omedelbar feedback till teamet. Vi förespråkar även automatisering av byggen, miljöer och datadriven återkoppling från användaren.

LÄS MER

Ta nästa steg

Utvärdera er mognadsgrad inom continuous 

Det finns några bra första steg eller indikationer på att man är på rätt väg om man vill röra sig mot Continuous.

När det gäller området test och verifiering har vi tagit fram en modell som ger er en snabb och enkel beskrivning av din organisations mognadsgrad i Continuous-världen.

Svara på frågorna och få utvärderingen direkt.  

UTVÄRDERA ER MOGNADSGRAD

Inspirerande läsning

Lästid: 4 min

3 verktyg för dina prestandatester

Läs mer
Lästid: 7 min

4 trender inom prestanda

De senaste 20 åren som jag har jobbat med prestandatester har området inte förändrats nämnvärt. Men...

Läs mer
Lästid: 5 min

Rekommenderade visualiseringar för olika målgrupper

Läs mer

ANLITA EN KONSULT