Meny Stäng
Seminarier hos ADDQ
Seminarier hos ADDQ

Seminarier och inspirationsföreläsningar

För närvarande håller vi kostnadsfria öppna seminarier och inspirationsföreläsningar i Stockholm och i Göteborg
och här presenterar vi nästkommande föreläsning.

“ALLA VILL HA FÖRÄNDRING – MEN FÅ VILL FÖRÄNDRAS”

datum 22:2

Datum: 22 februari 2019
Tid: 8.30 – 9.30 frukost serveras från 8.00
Plats: Westmanska Palatset, Holländargatan 17 i Stockholm

Vi lever i en värld och arbetsvärld där mycket förändras i allt snabbare takt. För att lyckas med innovationer och förändringar är den interna kommunikationen en central del. Hur budskapet och syfte med förändringar förmedlas är av stor vikt för att få till en utveckling som går smidigt och effektivt.

Människor som tidigare ansetts som kompetenta och ambitiösa kan efter en omställning uppfattas som inkompetenta och motsträviga. Plötsligt ställs det nya krav på ledar- och medarbetarskapet. Detta kan i sin tur medföra stora problem om man är för ivrig och fokuserar på snabba resultat.

Förändring tar tid. Vi reagerar på olika sätt när vi står inför en förändring. När kan man skynda på processen och när måste man stanna upp och bjuda in till dialog? Vilka kompetenser behöver man som ledare och medarbetare i en förändringsprocess och hur får man till en ändamålsenlig beteenderepertoar?

Föreläsare

Ronn Elfors ADDQ

Ronn Elfors Lipsker

Ronn jobbar som rekryterare och driver utbildningsverksamheten på ADDQ. Han har arbetat som ledare, både i privat och i offentlig sektor. De senaste 15 åren har han arbetat som konsult – och då mest med förändringsprocesser. Han har stor erfarenhet av att ha hjälpt stora företag och kommuner i deras förändringsarbeten. Bl.a. Folksam. Regeringskansliet, Posten Brev, Coca-Cola Drycker  och Västerås Stad. Han har mött över 2500 chefer som han tränat och utbildat i bl.a. förändringsledning. Han har en bakgrund som skådespelare och regissör, något han använder sig mycket av i sina seminarier och utbildningar. Ronn föreläser ofta på konferenser och är en mycket uppskattad talare.

“OMVÄRLDSTRENDER INOM TEST”

datum 22:2

Datum: 19 mars 2019
Tid: 8.30 – 9.30 frukost serveras från 8.00
Plats: ADDQ, Odinsgatan 11 i Göteborg

Den verkliga och den digitala världen blir allt svårare att skilja åt. Systemutveckling är alltid trendkänsligt, det kommer alltid nya språk, plattformar, ramverk, metoder och andra specifika lösningar. Hur ser nästa generation av test- och utvecklingsprocesser ut? Vilka är omvärldstrenderna och hur påverkar de testarbetet? Vilka tester bör man lägga större respektive mindre vikt vid?

Ja, frågorna är många när man ska försöka förstå hur morgondagens behov ser ut och vad vi behöver göra för att kunna möta dem. Går det att hänga med och hur gör man?

Denna föreläsning kommer att lyfta hur trenderna ser ut just nu samt visa praktiska exempel på hur digitalisering och globalisering kommer påverka användandet och utvecklingen av våra IT-system.

Föreläsare

viktorlaszlo

Viktor Laszlo

Viktor har i mer än 20 års tid jobbat som expert inom testautomatisering, både internationellt och i Sverige. Han har hjälpt många stora organisationer att effektivisera mjukvarutestningen med hjälp av verktyg, automatisering och processförbättringar. Han har även omfattande kunskaper inom systemutveckling och programmering. Viktor är en van presentatör, talare och utbildare.

“FRAMTIDENS PRESTANDATEST I EN AGIL VÄRLD”

datum seminarium ADDQ

Datum: 21 mars 2019
Tid: 8.30 – 9.30 frukost serveras från 8.00
Plats: Spårvagnshallarna, Birger Jarlsgatan 57A i Stockholm

Användarupplevelse blir allt viktigare idag och slutanvändarnas förväntningar på snabba system blir helt avgörande. Parallellt går trenden inom systemutveckling mot betydligt kortare leveranstider från kod och förändring till produktion. Detta ställer extremt stora krav på kvalité för att lyckas behålla slutanvändarna. Funktionella tester hanteras normalt av utvecklingsteamen men hur är det med prestandatesterna?

Kom och lyssna på Magnus och Stefan som delar med sig av hur prestandatest bör bedrivas i dagens agila systemutveckling med bibehållen leveranstid och samtidigt ökad kvalité till produktion.

Kontinuerliga tester i ett tidigt skede leder till att prestandatest blir en naturlig del av utvecklingsprocessen vilket ger ett helt nytt synsätt på prestanda. Resultatet blir att betydligt färre buggar och prestandarelaterade problem uppstår i produktion – vilket reducerar kostnaderna för såväl test som utvecklingen i stort.

Hur får man till den förändringen och vilka är förutsättningarna?

Föreläsningen vänder sig primärt till dig som arbetar med systemutveckling och teknisk test där prestanda är en viktig faktor.

Föreläsare

Magnus Winqvist ADDQ

Magnus Winqvist

Magnus är specialiserad på kvalitetssäkring och expert inom områdena prestandatest och applikationsövervakning (APM). Med sina 20 års erfarenhet har han hjälpt stora organisationer med införande, strategier och effektivisering av prestandaprocessen. Han har sitt största fokus på kundnyttan och användarupplevelse från ett helhetsperspektiv.

stefan rund

Stefan Vahlgren

Stefan har i 10 år arbetat med test och utveckling med fokus på prestanda. Med erfarenheter både från utvecklingsteam och stödfunktioner besitter han idag särskilda insikter för hur prestanda kan kvalitetssäkras på ett effektivt och långsiktigt hållbart sätt. Stefan arbetar gärna så nära tekniken som möjligt och driver även ett open source projekt för prestandatestning.

Mer nyheter och inspiration

Prenumerera på vårt nyhetsbrev så får du löpande nyheter, inspiration inbjudningar till våra seminarier och tips på hur du maximerar företagets affärsmöjligheter genom bättre kvalitetssäkring.

Våra seminarier och inspirationsföreläsningar handlar mycket om vikten av rätt kvalitetssäkring i din systemutveckling, hur du fyller resursglappen tid, kostnad och kompetens samt hur du hittar mer flexibla arbetssätt och lösningar men de kan också vara ämnen som handlar om kultur, personlig utveckling, managementfrågor eller verktyg.

De som talar kan vara allt från våra egna experter och medarbetare, internationella profiler inom kvalitetssäkring och övriga inspirationsföreläsare. Vi vill gärna ta dessa tillfällen i akt att utbyta kunskap och erfarenheter med varandra och uppmuntrar därför till så mycket dialog och diskussion som möjligt.

Har du förslag på ämnen som du skulle tycka vara intressant att vi lyfter och diskuterar, mejla gärna till oss på utbildning@addq.se.

Om du vill ha mer inspiration och kunskap, titta gärna under Inspiration & Kunskap där våra medarbetare och experter delar med sig av erfarenheter, tankar och idéer.

Nytt på bloggen

Machine Learning - Vad är det och hur funkar det?

De senaste åren har det pratats mycket om AI (artificiell intelligens), hur det kommer användas, vilka fördelarna är och hur det kommer påverka vissa yrken. En del inom AI som börjar växa sig större är Machine Learning (ML). I det här blogginlägget tittar vi närmare på vad det innebär, vilka användningsområden som finns och varför […]

Continuous Integration och Continuous Delivery - så funkar det

Tankar som continuous har funnits med inom mjukvaruutveckling tidigare men har först på senare tid blivit en egen disciplin, fått betydligt bättre verktygsstöd och används av allt fler, men fortfarande är det nytt för väldigt många. Det är ett modernt och flexibelt arbetssätt som möjliggör snabba leveranser till kund, något som det hela tiden ställs […]

Adaptiva och kontinuerliga arbetssätt kan underlätta rekryteringen

Att som företag hålla sig i framkant, anpassa sig efter verkligheten och hålla rätt tempo för att hänga med i dagens snabba utveckling är inte bara ett måste för att slippa bli omsprungen av mer moderna företag och överleva dagens hårda konkurrens. Det är också viktigt när det kommer till rekrytering eftersom de arbetssätt och verktyg […]

Inspirerande läsning till dig som funderar på att anlita en konsult inom test eller QA

Att anlita en konsult har många fördelar, en av dem är att en ny person som kommer in till ditt företag utifrån kan ge nya infallsvinklar och perspektiv på era utmaningar. I det här blogginlägget har vi samlat inspirerande läsning för dig som funderar på att anlita en konsult inom test eller QA.