Meny Stäng
Seminarier hos ADDQ
Seminarier hos ADDQ

Seminarier och inspirationsföreläsningar

För närvarande håller vi kostnadsfria öppna seminarier och inspirationsföreläsningar i Stockholm och i Göteborg
och här presenterar vi nästkommande föreläsning.

“Undvik fallgroparna i den agila transformationen”

Agila team och kvalitet i befintliga system

datum-231

Datum: 23 januari 2019
Tid: 8.30 – 9.30 frukost serveras från 8.00
Plats: Westmanska Palatset, Holländargatan 17 i Stockholm

Har din organisation nyligen börjat arbeta med agila team? Har du också märkt att de nya teamen levererar högre kvalitét i nyutveckling än vid anpassning av befintliga system?

På det här seminariet kommer du få veta varför agila team har svårare med anpassning av befintliga system. Du kommer även få veta vad du kan göra för att motverka orsakerna till problemen och därmed höja kvalitén på teamens leveranser.

Innehåll

  • Vad är teknisk skuld
  • Varför växer den tekniska skulden om man inte kontinuerligt arbetar med att minska den
  • Vad gör testteam/testavdelningar idag för att hantera den tekniska skulden
  • Hur kan de erfarenheterna och den kompetensen överföras till agila team

Målgrupp

Organisationer som

  • Genomgår eller nyligen har genomgått den agila transformationen
  • Är tillräckligt stora för att ha flera agila team

Personer som har roller liknande

  • Kvalitetsansvariga
  • Tekniska projektledare
  • Testledare
  • Testchefer

Föreläsare

5dd53047-b384-4da7-ac49-987c9a979191_300_300

Mårten Aronsson

Mårten är en erfaren ledare och verksamhetsutvecklare inom systemutveckling och förvaltning. Hans tyngdpunkt ligger inom testledning och kvalitetssäkring.

Han har en lång och bred bakgrund som spänner allt från kravställning till testning, leverans och service Mårten har även jobbat som lärare och har axlat roller som mentor för individer och grupper.

Mer nyheter och inspiration

Prenumerera på vårt nyhetsbrev så får du löpande nyheter, inspiration inbjudningar till våra seminarier och tips på hur du maximerar företagets affärsmöjligheter genom bättre kvalitetssäkring.

Våra seminarier och inspirationsföreläsningar handlar mycket om vikten av rätt kvalitetssäkring i din systemutveckling, hur du fyller resursglappen tid, kostnad och kompetens samt hur du hittar mer flexibla arbetssätt och lösningar men de kan också vara ämnen som handlar om kultur, personlig utveckling, managementfrågor eller verktyg.

De som talar kan vara allt från våra egna experter och medarbetare, internationella profiler inom kvalitetssäkring och övriga inspirationsföreläsare. Vi vill gärna ta dessa tillfällen i akt att utbyta kunskap och erfarenheter med varandra och uppmuntrar därför till så mycket dialog och diskussion som möjligt.

Har du förslag på ämnen som du skulle tycka vara intressant att vi lyfter och diskuterar, mejla gärna till oss på utbildning@addq.se.

Om du vill ha mer inspiration och kunskap, titta gärna under Inspiration & Kunskap där våra medarbetare och experter delar med sig av erfarenheter, tankar och idéer.

Nytt på bloggen

Våra fem mest lästa blogginlägg inom coachning och management

Vi har nu hunnit publicera en del blogginlägg och tycker att det är väldigt roligt att kunna erbjuda dig intressant och relevant innehåll som vi hoppas att du får användning för i ditt dagliga arbete. I det här blogginlägget listar vi våra fem mest lästa blogginlägg i kategorin coachning och management.

Tre saker att tänka på när det är dags att anlita en konsult

Att anlita externa konsulter kan ge fler fördelar, till exempel genom expertis och nya infallsvinklar. För att resultatet av samarbetet ska bli så bra som möjligt är det dock viktigt att hitta rätt konsult, vilket ofta är lättare sagt än gjort.

Så kompetensutvecklar du dig som QA Manager

I dagens läge är det viktigare än någonsin att hänga med i svängarna men det snabba tempot och det stressiga arbetsliv som många har idag kan göra det svårt att hinna med. En kurs eller utbildning är såklart alltid bra, men som chef kan det vara svårt att få in det i kalendern.  I det […]

Så hjälpte vi Biotage med testarbetet och strukturerade processer

Biotage är ett svenskt företag placerat i Uppsala som verkar internationellt. De erbjuder sina kunder hållbara lösningar inom separation och syntes, till exempel för läkemedelsutveckling och analys. Se vår casefilm om hur vår konsult Sanna hjälper Biotage med testning i toppklass!