Meny Stäng
Seminarier hos ADDQ
Seminarier hos ADDQ

Seminarier och inspirationsföreläsningar

För närvarande håller vi kostnadsfria öppna seminarier och inspirationsföreläsningar i Stockholm och i Göteborg
och här presenterar vi nästkommande föreläsning.

”Service och UX design – så här gör du för att lyckas”

 Anmäl dig via knapparna nedan

Design är så mycket mer än att bara göra saker ”snygga”. Genom designmetodik och med empati till våra användare, så kan företag uppnå både användar- och affärsvärde för att hålla sig bland de ledande på marknaden och nå framgång!

För att uppnå bra User Experience så behöver vi verkligen förstå vad vår användare behöver och när det behövs, och viktigast – varför det behövs? Många kanske tänker: ja, men det är väl bara att fråga? Sant, det måste vi, men även kunna analysera svaret i samband med att observera och jämföra med hur det faktiskt utförs på plats. Vad ser vi som användarna inte inser att de gör? Hur uppfyller vi behov som de inte visste att de hade?

Maria går igenom det grundläggande när det kommer till olika begrepp inom design och hur de skiljer sig från varandra. Visar exempel på metoder som är bra att använda i de olika delarna genom framtagandet av en lösning, samt vad är viktigt att tänka på för att uppnå bästa resultat från ett användarperspektiv. Det är viktigt att våga ge sig ut i det okända för att komma tillbaka med något helt annat än vad man tänkt sig från början.

Föreläsningen passar dig som är intresserad av att förstå vad nyttan är och vilka effekter det kan ge genom att fokusera på användarupplevelsen tidigt i ett projekt. Och om du vill veta mer om hur du kan jobba med att uppnå en bättre upplevelse för era tjänster och produkter. Varför är det egentligen så viktigt och vilken nytta har det för mig eller mitt företag?

Föreläsare

Maria Mårefors

Maria är konsult hos oss på ADDQ och har idag uppdrag som Service och UX Designer på Volvo Trucks. Under sina tidigare erfarenheter har hon varit hos Essity och Mölnlycke Healthcare med olika designuppdrag. Maria brinner för att göra det komplexa så enkelt som möjligt och att skapa lösningar med användarfokus, på djupet. 


Stockholm

Datum: 22 maj 2019
Tid: 8.30 – 9.30 frukost serveras från 8.00
Plats: Spårvagnshallarna, Birger Jarlsgatan 57A i Stockholm

 

Göteborg

Datum: 4 juni 2019
Tid: 8.30 – 9.30 frukost serveras från 8.00
Plats: ADDQ, Odinsgatan 11 i Göteborg

Mer nyheter och inspiration

Prenumerera så får du löpande nyheter, inspiration inbjudningar till våra seminarier och tips på hur du maximerar företagets affärsmöjligheter genom bättre kvalitetssäkring.

Våra seminarier och inspirationsföreläsningar handlar mycket om vikten av rätt kvalitetssäkring i din systemutveckling, hur du fyller resursglappen tid, kostnad och kompetens samt hur du hittar mer flexibla arbetssätt och lösningar men de kan också vara ämnen som handlar om kultur, personlig utveckling, managementfrågor eller verktyg.

De som talar kan vara allt från våra egna experter och medarbetare, internationella profiler inom kvalitetssäkring och övriga inspirationsföreläsare. Vi vill gärna ta dessa tillfällen i akt att utbyta kunskap och erfarenheter med varandra och uppmuntrar därför till så mycket dialog och diskussion som möjligt.

Har du förslag på ämnen som du skulle tycka vara intressant att vi lyfter och diskuterar, mejla gärna till oss på utbildning@addq.se.

Om du vill ha mer inspiration och kunskap, titta gärna under Inspiration & Kunskap där våra medarbetare och experter delar med sig av erfarenheter, tankar och idéer.

Nytt på bloggen

ADDQ utökar verksamheten med Penetrationstester och nytt kontor i Öresundsregionen!

Dataintrång ökar kraftigt och IT-brottslingar blir snabbare och snabbare på att upptäcka brister i system och applikationer. Detta i sin tur medför stora förluster för företag som drabbats av dataintrång, men detta går att förebygga genom att regelbundet utföra både interna och externa sårbarhetsanalyser/penetrationstester.

Därför bör utforskande testning vara en del av dina regressionstester

Varje ny Ferrari som lämnar bilfabriken i Maranello testkörs innan den får säljas. Så trots att Ferrari lägger ned mycket möda på att högsta möjliga kvalitet ska genomsyra hela tillverkningsprocessen så tar de varje bil på en åktur innan en köpare får ta plats i förarsätet. För upplevelsen av ett systems kvalitet uppstår först när […]

Testautomatisera strategiskt - så ska du tänka

De senaste åren har det pratats mycket om automatisering, vilket inte är så konstigt med tanke på att allting idag görs mer och mer via kod (shift left-trenden). Men hur ska du egentligen tänka strategiskt för att lyckas med automatisering?

Det heuristiska oraklet som räddade Hubble-teleskopet

Tester bedrivs för att förhindra att en mjukvara ska vara felaktig och orsaka problem. Oraklet, eller i det här fallet ett heuristiskt orakel används i testsammanhang och sitter på svaret huruvida resultatet på mjukvaran är rätt eller fel. Se klippet när jag berättar om ett sådant, när en testare upptäckte två buggar i Hubble-teleskopet och […]