Meny Stäng

SAMHÄLLSANSVAR

Alla vi som vill någonstans här i livet får ständigt höra att vi måste se lösningar istället för problem. Det är sant. För att komma vidare, för att nå fram och för att lyckas måste vi vända svårigheter till möjligheter och hinder till genvägar.

Vi jobbar hela tiden med att göra saker bättre. Både för oss själva och för våra kunder men även för dem vars problem aldrig någonsin kan bli möjligheter eller det väldigt, väldigt sällan finns någon lösning på svårigheterna.

Därför vill vi som företag vara med och ta ett ansvar för en bättre värld på många olika sätt och valt att skänka en summa pengar till organisationer som går i linje med vårt varför (We build a world that works) och vårt medarbetarlöfte (A life that works). Vi har under alla år valt att stödja en mängd olika välgörenhetsprojekt och vi vill här lyfta fram de vi jobbar med just nu.

Vi har också tittat på vad vi kan göra i vår närhet och för världen i stort. Vi ville också kunna göra mer än att bara skänka pengar, vi vill bidra med vår tid och vår erfarenhet i linje med våra värdeord ständigt lärande, frihet och engagemang. Därför blev det i år tre olika organisationer som vi hjälper.

I_a9wzSE_400x400

A working future –
Plan International

Ungdomsarbetslöshet är ett av världens största sociala utmaningar. Speciellt i redan utsatta regioner, där utbildningen ofta är bristfällig och inte möter den lokala marknadens efterfrågan. Projektet A Working Future utbildar ungdomarna i grundläggande kunskaper och färdigheter, som gör dem redo för att delta i mer formella, eller praktiska utbildningar. Dessa utbildningar är skräddarsydda för att möta faktiska behov i de regioner där ungdomarna bor. Genom samarbeten med lokala företag ges ungdomarna sedan möjlighet till anställning eller företagande, beroende på individens profil och kunskaper. 

badges-welovementor-svart-RGB

Mentor Sverige

Mentor Sverige är en ideell organisation som arbetar för att ge ungdomar i åldern 13-17 år självkänsla och kraft att växa genom mentorskap. Syftet är att stärka dem i att fatta positiva beslut och välja bort våld och droger. Tack vare samarbeten med företag, kommuner och skolor runt om i Sverige kan vi erbjuda olika typer av mentorskap till ungdomar. Läs mer på mentor.se.

vindkraft-ost

Klimatkompensation

Pengarna investeras i ett klimatvänligt projekt som inte hade blivit till utan finansiering från klimatkompensation. Ofta är det projekt inom förnybar energi, till exempel att det byggs ett vindkraftverk där det tidigare användes kolkraft. Det finns även projekt som effektiviserar energianvändandet, till exempel att byta ut matlagning över gamla vedugnar till nyare energisnålare spisar. Många av projekten bidrar inte bara till ett bättre klimat lokalt och globalt utan bidrar även socialt till området där det investeras. Till exempel kan det i vissa fall bidra till jobbtillfällen och förbättrade skolor och infrastruktur i det aktuella området.

Mer om vår kultur

Just nu söker vi

Hittar du inte någon tjänst som matchar det du söker?

Vi är alltid nyfikna på människor som vill framåt och som vill utvecklas tillsammans med andra så även om vi inte har någon specifik tjänst som matchar dina kompetenser så connectar vi gärna med dig. Skicka ett mejl till oss på jointheqrew@addq.se