Attityder som värderingar

Vi tror stenhårt på att vi som värderingsstyrt företag kommer nå stora framgångar om alla som utgör ADDQ delar grundvärderingar. Och för att vi ska kunna styra med och omsätta våra värderingar i handlingar så benämner vi dem som attityder. På så sätt skapar vi en kultur där alla vet vad som är viktigt vilket gör att alla medarbetare själva kan ta kloka beslut.

JOBBA HOS OSS

Från ledord via värdeord till attityder

När ADDQ startades 2006 var det utifrån en vilja att förändra världen. Konsultvärlden. Våra fyra grundare Mats, Petter, Mattias och Kennet kom alla från olika chefspositioner inom några av de största konsultbolagen och gemensamt hade man ledsnat på hur de bolag man jobbat på blivit för storskaliga, opersonliga och hierarkiska. Det var inte längre vad som är bäst för vare sig medarbetaren eller kunden som stod i fokus. I takt med att bolagen växte, gjorde också beslutsvägarna det och frustrationen snarare än innovationen växte.

Ur den frustrationen växte tanken om att starta ett eget bolag fram. Ett värderingsstyrt bolag som skulle byggas utifrån medarbetarens perspektiv. ”Låt oss bygga den arbetsplats som vi själva vill jobba på” – lät parollen och konkretiserades med ledorden: Medbestämmande, Driv och Affärstänk.

Dessa ledord har med åren bytts ut för att vi tycker att det är viktigt att vi ständigt utmanar och ifrågasätter, (som vi ju gör med allt annat), orden och ordens betydelse.

våra attityder 2

Våra attityder

ständigt lärande

Ständigt lärande

 • Jag utmanar och prövar nytt
 • Vi lär av våra framgångar och misstag
 • Jag söker och delar med mig
engagemang och frihet

Engagemang & Frihet

 • Jag tar ansvar för min och vår utveckling
 • Jag tar initiativ och agerar
 • Vi engagerar oss i varandra
vi är vår styrka

Vi är Vår Styrka

 • Jag ser till helheten
 • Vi samarbetar över alla gränser
 • Jag är rak och tydlig – med omtanke
vi är affärsdrivna

Vi är Affärsdrivna

 • Jag ser och agerar på kundens behov
 • Vi skapar lösningar
 • Vi sätter mål och firar framgång
våra attityder 3
Anlita oss

Rätt kvalitet säkerställer affärsvärdet

Genom att erbjuda system, koncept, experter och kompetensutveckling hjälper vi till att synliggöra det affärsmässiga värdet av att sätta kvalitetsarbetet på agendan. Att prioritera och hitta rätt balans mellan tid, kostnad och funktionalitet är avgörande när allt går fortare.

ANLITA EN KONSULT

våra attityder 4
Våra konsulter

Vi skapar en värld som fungerar

Vi drivs av att göra så att världen omkring oss och dig fungerar lite bättre. Vi drivs av att hjälpa våra kunder att hitta rätt kvalitet i sina produkter, programvaror och system. Vi drivs av att kontrollera så att saker fungerar som utlovat och vi drivs av se hur vi med vår kompetens kan få just världen omkring dig att fungera lite bättre tack vare att de saker, ting och innovationer du omger dig med håller vad de lovar.

TRÄFFA TEAMEN

Samhällsansvar

För att kunna skapa en värld som fungerar och ett liv som fungerar behöver vi också titta på vad vi kan bidra med till samhället i stort. För världen är ju så mycket större än bara du och jag. Ingen kan göra allt men alla kan göra något och vi är övertygade om att det till slut kommer att göra skillnad.

Plan International
VI STÖDJER

Plan International

Projektet A Working Future utbildar ungdomarna i grundläggande kunskaper och färdigheter, som gör dem redo för att delta i mer formella, eller praktiska utbildningar. Dessa utbildningar är skräddarsydda för att möta faktiska behov i de regioner där ungdomarna bor. Genom samarbeten med lokala företag ges ungdomarna sedan möjlighet till anställning eller företagande.

LÄS MER OM A WORKING FUTURE >