Meny Stäng

ADDQ's kunskapsbibliotek

Guider, mallar och e-böcker som gör dig till en stjärna inom QA. Börja din resa här!

Testautomatisering – så kommer du igång!

Dagens snabba utveckling ställer hårda krav på företag att ständigt bli mer effektiva, vara
snabbare än konkurrenten och samtidigt kunna garantera hög kvalitet på sina produkter.
Det är en ekvation som är svår att få ihop utan att göra vissa förändringar i arbetssättet.

Testautomatisering låter dig med hjälp av verktyg och ramverk effektivisera delar av
arbetet, samtidigt som din produkt håller rätt kvalitet. Vi vet att det finns många som
har funderat på att automatisera men inte riktigt har kommit igång ännu. Därför har vi skapat
den här guiden, till dig som behöver lite mer “kött på benen” innan du implementerar
testautomatisering i din organisation.

Introduction to CQA – principles
for quality control in complexity

Continuous Delivery
Maturity Model

Att bygga och underhålla mjukvara blir alltmer komplext. Därför behöver vi utveckla fler och fler verktyg och tekniker för att hänga med och vara konkurrenskraftiga. Det gör det svårt att hitta balansen mellan kvalitet och innovation, struktur och kaos.

Vi har tagit fram en modell som ger er en snabb och enkel beskrivning av din organisations mognadsgrad i continuous världen. Testa och få ditt resultat direkt!

 

Så hjälpte vi MRG Gametek med
QA coachning och höjd kvalitet

12 punkter för bra
automatiserade tester

Det finns flera skäl till eller mål med att skriva automatiserade tester. Att skriva dessa tester är förhållandevis enkelt, men att skriva ”bra” automatiserade tester är betydligt svårare och kräver lång erfarenhet och medveten träning.

I den här checklistan har vi samlat några mål (på hög nivå) som behöver uppfyllas för att de automatiserade testerna ska bli bra. Målen är sedan nedbrutna i totalt 12 punkter. Definitionen av ”bra” automatiserade tester är när alla 12 punkter är uppfyllda.

 

Så hjälpte ADDQ Secureappbox med
kvalitetssäkring i toppklass!

Questions to ask a 3rd party service provider

With the big shift to using other people machines, AKA “The Cloud” to support on-prem infrastructure, platforms, and services, new policies and procedures need to be considered. These “new” enviroments are often made to sound completely secure. While in and of themselves they might be, what you built on top of the foundation is a whole different story. You can build the strongest foundation, but if your structure sitting on top of it is falling apart… what’s the point?

This guide could and should be used as a questionnaire when vetting 3rd party services that you might consider using. We have added what we think is a few great questions to start with when evaluating the security maturity of a Service Providers application.

Så lyckas du med
din kravinsamling

Så hjälpte vi Biotage med testarbetet
och strukturerade processer

Swegon säkerställer kvaliteten
i produktutvecklingen

Mer nyheter och inspiration

Prenumerera så får du löpande nyheter, inspiration och tips på hur du maximerar företagets affärsmöjligheter genom bättre kvalitetssäkring.

Nytt på bloggen

Continuous test i produktion

Den huvudsakliga anledningen till att kontinuerliga metoder inom utveckling av IT-system har slagit igenom stort är förmågan att kombinera snabbare leveranser, minskade kostnader och minskad risk. Idag finns det modernare varianter av Continuous Delivery (CD) som ytterligare maximerar leveranshastigheten och samtidigt minskar risken. I det här blogginlägget beskriver jag progressive delivery och hur det fungerar som […]

Analys: Hur mogna är ni för testautomatisering?

Att komma igång med testautomatisering är inte så komplicerat som man kanske tror eftersom det inte måste vara perfekt från start, men det finns vissa saker som behöver finnas på plats innan du börjar. Hur jobbar ni till exempel med unittester idag? Och finns det ramverk för automatiserade integrationstester? Gör vår digitala analys och få […]

Vi vet ditt lösenord!

Jag började med penetrationstestning 2005. På den tiden var dåliga lösenord en väldigt vanlig anledning till att vi lyckades ta över ett bolags IT-infrastruktur. Vad som är väldigt intressant är att idag, 14 år senare, är det minst lika vanligt med dåliga lösenord. 

Vad är enhetstest och integrationstest?

Något det ofta pratas om, kanske framför allt kopplat till testautomatisering är enhets- och integrationstester. Men vad innebär dessa tester i praktiken och hur används de? Det går jag igenom i det här blogginlägget!