Meny Stäng

ADDQ's kunskapsbibliotek

Guider, mallar och e-böcker som gör dig till en stjärna inom QA. Börja din resa här!

Guider

Introduction to CQA – principles
for quality control in complexity

Så lyckas du med
din kravinsamling

E-böcker

Tests

Checklistor

Kundcase

Så hjälpte vi Biotage med testarbetet
och strukturerade processer

Så hjälpte vi MRG Gametek med
QA coachning och höjd kvalitet

Så hjälpte ADDQ Secureappbox med
kvalitetssäkring i toppklass!

Swegon säkerställer kvaliteten
i produktutvecklingen

Mer nyheter och inspiration

Prenumerera så får du löpande nyheter, inspiration och tips på hur du maximerar företagets affärsmöjligheter genom bättre kvalitetssäkring.

Nytt på bloggen

Defektdetektering - så hittar du defekter och buggar

Test handlar kort och gott om att hitta de fel som finns i mjukvaran innan den driftsätts. Om du har lyckats väl med din testning så innebär det att du har hittat många defekter och buggar, vilket kallas för defektdetektering. En undersökning som gjordes på tre olika “nivåer” visade mycket intressanta resultat av defektdetektering på sista […]

Shift left och reducera antal buggar från början

Du har förmodligen hört talas om shift left-trenden, en trend som rör hela mjukvaruindustrin och som innebär att förflytta sig längre åt vänster i utvecklingskedjan, närmare utveckling. Det här möjliggör att hitta och ta bort buggar tidigare, närmare införingspunkten och alla vet att det är billigare att ta bort buggar tidigare.

Verktyg när du arbetar med kvalitet

Kvalitet kostar, men fel kvalitet kostar mer. Varför är det så viktigt med kvalitet, och vilka verktyg kan du som Test Manager eller QA Manager använda i din organisation?

Svårt att få ihop teamet? 5 tips för att göra teamet till ETT

Tiden då testare och utvecklare kunde sitta på varsitt håll och jobba är förbi, det fungerar helt enkelt inte längre. Teamen måste bli mer agila, agila på riktigt och dela på ansvaret - från ax till limpa. Det kan däremot krävas en del arbete för att få ihop teamet som önskat, därför delar vi i […]