Våra mest lästa blogginlägg om testautomatisering

Under de senaste åren har kraven på snabba leveranser ökat. Det här har gjort testautomatisering allt viktigare - ett sätt att snabbt få feedback på produkter och system redan i ett tidigt skede för att upptäcka eventuella problem och komplikationer. I det här blogginlägget tar vi vara på erfarenheter och kunskaper inom området och samlar våra 5 mest lästa inlägg om testautomatisering - en riktig minnesuppfriskare!  

1. Vad är enhetstest och integrationstest?

Inom testautomatisering är enhets- och integrationstester en viktig del av arbetet. Enhetstester testar så att de minsta enheterna i en applikation fungerar som det är tänkt, samtidigt som det är ett underlag för den faktiska implementationen, medan integrationstest testar att alla enheter i en applikation fungerar tillsammans. Men, vad innebär testerna i praktiken och hur används de - läs mer om det här! 

2. Checklista - 12 punkter för bra automatiserade tester

Det finns många anledningar till att skriva automatiserade tester, framförallt för att testerna är enkla att skriva. Men, att skriva välfungerande och "bra" automatiserade tester är betydligt svårare och kräver lång erfarenhet och träning. I det här inlägget har vi skapat en checklista med 12 punkter som behöver uppfyllas för att automatiserade tester ska bli så bra som möjligt.  

3. Vad ska du inte automatisera?

Ett syfte med testautomatisering är att tillföra maximalt värde till minsta möjliga kostnad eller tid. Trots det är det långt ifrån allt arbete som kan och ska automatiseras bara för att det är möjligt med dagens teknik - till exempel är det fortfarande svårt för en maskin att ersätta en människas intelligens och känslor. För att få ytterligare kunskap inom automatisering har Viktor Lazslo skrivit ett blogginlägg som beskriver vad du inte ska automatisera och varför

4. Testautomatisera strategiskt 

Att det pratas mycket om testautomatisering är inte så konstigt med tanke på att allting idag görs mer och mer via kod (shift left-trenden). Men, hur ska du egentligen tänka strategiskt för att lyckas med automatisering? I det här blogginlägget finner du allt du behöver veta - både i text och i ett videoklipp!

5. Hur bygger man automatiserad test i en CI/CD pipeline? 

Hur bygger man en automatiserad kvalitetssäkringsprocess som både är effektiv på att hitta defekter (fel, buggar eller annan oönskad funktionalitet) och samtidigt har en så hög automatiseringsgrad som möjligt? Det går fortfarande att ha samma approach som förr, att automatisera tidigare manuellt arbete med exempelvis Selenium eller WebDriver - men detta är inte det mest effektiva angreppssättet. Läs mer i det här blogginlägget om automatiserade pipelines!

Vill du ha liknande innehåll direkt i din inkorg? Då vill jag tipsa dig om att prenumerera på vår blogg där vi kontinuerligt delar med oss av spännande och relevant innehåll för alla i vår bransch.

Kategori:Teknik

Prenumerera

Alla blogginlägg

Vi rekommenderar också