Våra 7 mest lästa blogginlägg under 2018

2018 börjar närma sig sitt slut och såhär några dagar innan 2019 tar vid har vi samlat ihop våra mest lästa artiklar och blogginlägg under året som har gått. På listan hittar vi bland annat inlägg om effektiva metoder för kravinsamling, tips för hur du mäter kvalitet och varför test och utveckling går ihop alltmer. 


Våra mest lästa blogginlägg under 2018: 


1. 3 tips för att lyckas med icke funktionella krav 

"Under ett decennium med uppdrag inom kvalitetssäkring av IT-system har jag sett otaliga kravdokument med bristande del av icke funktionella krav. Att beskriva VAD systemet ska kunna göra är något som kan i sig vara utmanande att beskriva, men att beskriva HUR systemet ska göra är flera resor svårare." I det här blogginlägget ger vår test- och kravspecialist Peter Krogstad sina bästa tips för vad du ska tänka på för att lyckas med icke funktionella krav.

2. Intervjuteknik - att effektivt använda intervjuer vid kravinsamling 

Att lyckas med kravinsamlingen är en förutsättning för att lyckas skapa en produkt som möter användarens behov. Själva insamlingen kan göras på flera sätt, ett av dem är att använda sig av intervjuer. I det här blogginlägget tipsar därför om hur du på bästa sätt kan använda dig av intervjuteknik som en effektiv metod för lyckad kravinsamling.

3. 6 steg mot agil kravhantering som maximerar verksamhetsnyttan 

Mycket av utvecklingsarbetet sker idag agilt, men inte resten av verksamhetens arbete. Det finns en föreställning om att exempelvis SCRUM, som är en specifik metod inom agilt, endast fungerar för systemutveckling. Det är däremot långt ifrån sant, i det här blogginlägget hittar du därför sex steg till agil kravhantering som maximerar affärsnyttan.

4. Kommer testning kallas testning år 2030?

"State of testing survey" är den största undersökningen i världen inom test och görs årligen i 80 länder världen över.  Joel Montvelisky är Cheif Solution Architect på PractiTest har jobbat inom QA och test i 22 år och är en av grundarna till enkäten. I det här blogginlägget sammanfattar vi delar av hans presentation. 

5. Så mäter du kvalitet 

Att mäta rätt kvalitet är inte alltid så lätt med tanke på att alla produkter och tjänster har olika förutsättningar. Och det är tyvärr först när kvaliteten är låg som det strömmar in synpunkter från användare. Så för att kunna vara proaktiv, fatta medvetna beslut och uppnå önskad kvalitet är det ett måste att först mäta för att veta och sedan skapa en strategi för det. I det här blogginlägget hittar du tre steg på vägen, varför du bör använda dig av DDP när du mäter kvalitet och hur du går till väga.

6. Den snabba utvecklingen kräver annat fokus för QA Managern 

De senaste åren har utvecklingen gått i rasande fart, och det ser inte ut som att takten kommer trappas ner, snarare tvärtom. Det gör att det ibland kan vara svårt att hänga med i svängarna, samtidigt som en snabb utveckling kräver snabba metoder. Det i sig kan vara en svår balans att hantera och ställer högre krav på dagens QA Managers och deras kompetens.

7. Continuous - en trend som allt fler behöver hoppa på

Idag uppkommer det ständigt nya arbetssätt och metoder inom test att hålla koll på och förhålla sig till. En snabb utveckling kräver flexibla, kontinuerliga metoder och ett adaptiv arbetssätt som möjliggör ändringar under arbetets gång. Inom de närmsta åren kommer continuous växa sig allt större, en stor anledning till att ha få full koll på det redan nu.
 
 

Sammanfattning 

Det senaste året har vi publicerat en hel del innehåll, om alltifrån vilka metoder som är mest effektiva för att lyckas med din kravinsamling till varför dagens QA Managers behöver skifta sitt fokus. Under 2019 planerar vi att fortsätta förse branschen med relevant, intressant och värdefullt innehåll som vi hoppas att du får användning av i ditt dagliga arbete. 

Vill du se hur vi på ADDQ hjälpte Biotage med deras testarbetet och mer strukturerade processer? Då tycker jag att du ska ladda ner vår casefilm! 

TITTA PÅ FILMEN

 

Gå tillbaka

Vi rekommenderar också