Seminarier och föreläsningar

Vi håller kontinuerligt öppna seminarier och inspirationsföreläsningar i Stockholm och Göteborg. Vi bjuder på erfarenhetsutbyte, inspiration och kunskap om det senaste inom kvalitetssäkring.

Under rådande omständigheter håller vi för närvarande inga öppna föreläsningar på plats utan har styrt om dessa till webinarier istället. Här presenterar vi kommande presentationer och tidigare inspelade sändningar.

LIVE WEBINAR

Utmaningar med förvaltning av gamla system i en agil värld

Har din organisation nyligen börjat arbeta med agila team? Har du också märkt att de nya teamen levererar högre kvalitet i nyutveckling än vid anpassning av befintliga system?

På det här webinaret kommer du få veta varför agila team har svårare med anpassning av befintliga system. Du kommer även få veta vad du kan göra för att motverka orsakerna till problemen och därmed höja kvalitén på teamens leveranser.

Innehåll

 • Vad är teknisk skuld

 • Varför växer den tekniska skulden om man inte kontinuerligt arbetar med att minska den

 • Vad gör testteam/testavdelningar idag för att hantera den tekniska skulden

 • Hur kan de erfarenheterna och den kompetensen överföras till agila team

Målgrupp

Organisationer som

 • Genomgår eller nyligen har genomgått den agila transformationen

 • Är tillräckligt stora för att ha flera agila team

Personer som har roller liknande

 • Kvalitetsansvariga

 • Tekniska projektledare

 • Testledare

 • Testchefer


FÖRELÄSARE

mårten rund

 

Mårten Aronsson är en erfaren ledare och verksamhetsutvecklare inom systemutveckling och förvaltning. Hans tyngdpunkt ligger inom testledning och kvalitetssäkring. Han har en lång och bred bakgrund som spänner allt från kravställning till testning, leverans och service Mårten har även jobbat som lärare och har axlat roller som mentor för individer och grupper.

 

TISDAG 16 JUNI 12.30-13.30

Anmäl dig till webinaret om utmaningar med förvaltning

LIVE WEBINAR

Bygg in kvalitet genom automatiserade tester för delivery pipelines

Tycker du att steget från att skriva automatiserade tester till att implementera tester för en hel Continuous Delivery Pipeline känns stort? Vill du veta mer om hur automatiserade tester fungerar i den världen, med olika nivåer av tester och kvalitetskontroller och vilka typer av defekter som kan detekteras var? Hur man bygger in kvalitet genom hela arbetsprocessen och hur man skapar självtestande byggen?

Automatiserade tester är en förutsättning för Continuous Integration och Continuous Delivery och dessa arbetssätt anammas av fler och fler organisationer. I detta webinar kommer du få veta mer om:

 • Vilket problem Continuous Integration löser.
 • Varför automatiserade tester är en förutsättning för CI/CD.
 • Hur man ska tänka strategiskt för att testa rätt aspekt på i rätt steg.
 • Vilka ytterligare kvalitetshöjande åtgärder man kan integrera i kedjan.
 • Hur man vet vilka verktyg man behöver och vilka man ska välja.

 

FÖRELÄSARE:

viktorlaszlo-150x150Viktor Laszlo är automatiseringsexpert och har i mer än 22 års tid jobbat med att effektivisera mjukvarutestning och utveckling med hjälp av verktyg, automatisering och processförbättringar både internationellt och i Sverige. Viktor har omfattande kunskaper inom systemutveckling och programmering samt i att ta fram verktyg för funktionella- och prestandatester.

 

ONSDAG 17 JUNI 15.00-16.00

Anmälan till webinaret om automatiserade tester

Inspelade webinars

Så kommer du igång med testautomatisering!

Testautomatisering innebär att du med hjälp av verktyg och ramverk effektiviserar delar av arbetet, samtidigt som produkten håller rätt kvalitet. Det finns många företag där ute som har funderat på att automatisera sina tester men som ännu inte har kommit igång. Det här webinaret är helt enkelt för dig som vill veta mer om testautomatisering och vad som är viktigt att tänka på innan du implementerar det i din organisation.

Viktor går bland annat igenom v
iktiga saker att tänka på för att komma igång med automatisering, vilket verktyg ska du välja och vad man inte ska automatisera.

Kontinuerlig transformering

Om hur du levererar bättre produkter snabbare till kund, till både lägre kostnad och lägre risk.

Här kan du ta del av vårt webinar där Viktor Laszlo pratar om det kontinuerliga arbetssättet som inkluderar CI, CD och CQA (Continuous Quality Assurance) och att det snart kommer vara nästintill ett måste för organisationer att gå åt det hållet. Speciellt om du jobbar med mjukvaruutveckling av produkter som ska gå till en slutanvändare.

TITTA PÅ WEBINARET

TITTA PÅ WEBINARET

TITTA PÅ WEBINARET

tjänster prestanda film

Prenumerera för att ha koll på nyheter och events

Lär dig mer

Kolla in vårt bibliotek

Vi delar även med oss löpande hur du ska tackla dina utmaningar inom QA i form av guider, e-böcker och analyser bland annat. Vi hoppas att vi kan bidra med nya insikter och de hjälper dig framåt i ditt arbete.

TILL KUNSKAPSBIBLIOTEKET

Utbildningar

Vill du fördjupa dig?

Vi erbjuder utbildningar inom test och krav med allt från Utforskande Testmetodik och Testautomatisering samt seminarier för dig som jobbar med kvalitetssäkring och är nyfiken på att lära dig mer.

Med oss lär du dig det senaste och får hjälp att utveckla ditt kvalitetsarbete för framtiden.

SE ALLA UTBILDNINGAR

Våra senaste inlägg

Lästid: 4 min

Varför behöver du en teststrategi?

Läs mer
Lästid: 6 min

Ladda ner vår nya guide: “Det här bör din teststrategi innehålla”

Läs mer
Lästid: 2 min

ADDQ omorganiserar med två tydliga autonoma regioner

Läs mer

TILL BLOGGEN