Nyfiken på testautomatisering? Missa inte vårt webinar!

Testautomatisering är ett ämne inom QA som det har pratats om under en längre tid. Trots det upplever vi att det finns många företag som fortfarande går i tankarna på att automatisera, eller som har kommit en bit på vägen men fastnat. Därför har vi tagit fram en sprillans ny guide som förhoppningsvis kan hjälpa dig att komma igång eller ta dig vidare med automatisering!

Det är ingen lätt match att leva upp till dagens hårda krav på ett högt tempo, ett effektivt arbete och en snabb time-to-market. Speciellt inte utan att göra vissa förändringar i arbetssättet. I vår guide skriver vi bland annat mer om varför du ska automatisera dina tester, vad som är viktigt att tänka på och vilket verktyg du ska välja.

LADDA NER TESTAUTOMATISERINGSGUIDEN

Vad är testautomatisering? 

Att automatisera sina testar handlar om att med hjälp av ramverk och verktyg skapa tester som kan köras för sig själva och integrera med ett testobjekt. Testautomatisering kan delas in i flera kategorier, detta beroende på när de är lämpliga att applicera. Det finns även två inriktningar inom testautomatisering, kod-driven testautomatisering som sker via API och GUI-baserad testautomatisering. 

Inom testautomatisering finns det även flera nivåer:

  • Automationsnivå 
  • Affärsprocessteckning
  • Kodtäckning 
  • Exekveringstid 

Viktiga saker att tänka på för att komma igång med automatisering 

När det är dags att komma igång med testautomatisering finns det flera saker som är viktiga att tänka på. Det måste inte vara helt perfekt från början, det är till exempel bättre att börja med små delar i taget och avancera vartefter än att inte komma igång alls. Här är några andra exempel: 

  • Sätt alltid värdet i centrum
  • Få med dig organisationen
  • Kom igång och evolvera sedan
  • Låt automatisering på olika nivåer jobba tillsammans 

Verktyg för automatisering 

När det kommer till verktyg finns det också en hel del faktorer att räkna in innan du tar ett beslut. Till exempel spelar kulturen på företaget stor roll, om alla använder sig av PC på ett företag, så måste verktyget vara anpassat efter det. Det spelar också stor roll vilken kompetens som finns i företaget, att välja ett verktyg som ingen kan kommer göra arbetet betydligt svårare snarare en mer effektivt, vilket i slutändan är en av huvudsakerna med att automatisera. 

Missa inte vårt webinar om testautomatisering 

Vill du fördjupa dig i testautomatisering och ta del av ytterligare information kring vad du behöver tänka på för att komma igång? Då tycker jag att du ska titta på vårt inspelade webinar, där jag utöver ovanstående går igenom hur ett bra testautomatiseringsfall ser ut och vad du inte ska automatisera.

TITTA PÅ WEBINARET

 

Vi rekommenderar också