Våra mest lästa blogginlägg 2020 inom QA, test och prestanda

Sommar och semester betyder förhoppningsvis lite ledighet och återhämtning för de flesta av oss, men det är också ett bra tillfälle att hitta spännande innehåll att inspireras av. Lättsam, enkel läsning som passar lika bra i hängmattan som på stranden. Därför har vi gjort en lista på våra fem mest lästa blogginlägg hittills 2020. Vi hoppas att du kan lära dig nånting nytt som du får användning av i arbetet till hösten. Eller som du helt enkelt bara kan lägga till i ditt kunskapsförråd!

Våra mest lästa blogginlägg om QA, test, kvalitetssäkring och prestanda: 

1. Vad ska du inte automatisera? 

Ja, det har pratats mycket om automatisering de senaste åren. Syftet med automatiserade tester är att tillföra maximalt med värde till minsta möjliga kostnad eller tid. Men långt ifrån alla tester bör automatiseras bara för att det med dagens teknik är möjligt, till exempel så är det än så länge svårt för en maskin att ersätta människans intelligens och känsla. Och tur är väl det! I det här blogginlägget skriver Viktor Lazslo om vad du inte ska automatisera och varför

2. Vad är egentligen testning i produktion? 

Det händer rätt ofta att ett uttryck som står för en specifik metod eller process kan misstolkas, speciellt om du läser det bokstavligt. Något som helt klart tillhör den kategorin är "testning i produktion". I extrema fall kan det till och med tolkas som att man struntar i all form av testning innan en programvara släpps, och att det då blir användarna som får hitta eventuella fel. Men så är det inte. I det här blogginlägget förklarar Jan Sahlström vad testning i produktion egentligen innebär

3. Icke funktionella krav inom prestanda 

Namnsättningen för icke funktionella krav har kommit till på grund av att dessa krav inte har med själva funktionen att göra. Därför är det lite missvisande att kalla ett segt system som inte fungerar för icke funktionellt. Däremot så är dessa krav väsentliga att uppfylla för att ett system ska fungera tillfredsställande för ett flertal användare i olika situationer. Lär hela blogginlägget här om icke funktionella krav inom prestanda och vilka som räknas till den kategorin.

4. Minska sårbarheten i din organisation med tvärfunktionella team 

Det är inte alltid en raksträcka utan gropar i vägen att skapa ett välfungerande team för IT-utveckling. Det är många faktorer som spelar in i det arbetet, hur påverkar till exempel behovet av IT-arkitektur, drift, testning, UX och kravställningen sättet vi sätter samman personer som tillsammans bidrar att leverera kvalitet på bästa sätt? Tidigare var det vanligaste sättet att skapa team på att sammansätta en grupp likasinnade personer. Idag blir det allt vanligare att jobba med tvärfunktionella team, där olika erfarenheter, bakgrunder och kompetenser istället kompletterar varandra. Det minskar också sårbarheten i organisationen när ingen arbetsuppgift är personberoende. Läs hela blogginlägget om fördelarna med tvärfunktionella team här.

5. Rekommenderade visualiseringar för olika målgrupper 

Välplanerade och välformulerade visualiseringar kan ge nytta till många grupperingar och kan även spara tid när det kommer till felsökningar och analys. Men för att visualiseringen ska bli framgångsrik och ge ett värde till arbetet är det viktigt att du har koll på vad du faktiskt bör visualisera. I det här blogginlägget skriver våra experter Michael Eklöf och Mattias Wessman om konkreta exempel på visualiseringar för olika grupperingar som de rekommenderar och som de av egen erfarenhet fungerar bäst.

Om du vill vara säker på att inte missa liknande blogginlägg från oss i framtiden så vill jag passa på att tipsa om att prenumerera på vår blogg. Fyll i formuläret så får du alltid våra senaste blogginlägg direkt i inkorgen!
Kategori:Teknik 

PRENUMERERA

 

Gå tillbaka

Vi rekommenderar också