Analys: Hur mogna är ni för testautomatisering?

Att komma igång med testautomatisering är inte så komplicerat som man kanske tror eftersom det inte måste vara perfekt från start, men det finns vissa saker som behöver finnas på plats innan du börjar. Hur jobbar ni till exempel med unittester idag? Och finns det ramverk för automatiserade integrationstester? Gör vår digitala analys och få svar direkt på hur mogen din organisation är för automatisering.

Dagens snabba utveckling ställer hårda krav på företag att ständigt bli mer effektiva, vara snabbare än konkurrenten och samtidigt kunna garantera hög kvalitet på sina produkter. Att lyckas med det kan bli en riktigt tuff utmaning om man inte är beredd att göra vissa förändringar i arbetssättet. Idag drivs dessutom majoriteten av all mjukvaruutveckling inkrementellt och levereras ofta med små förändringar i taget, vilket gör det ohållbart att testa varje iteration manuellt innan release. Med hjälp av ramverk och verktyg kan du istället automatisera dina tester, vilket effektiviserar arbetet och säkerställer bibehållen kvalitet.

Ladda ner vår guide: Så kommer du igång med testautomatisering

För att få rätt förutsättningar till att få ut störst effekt av att automatisera dina tester behöver du ha vissa saker på plats innan du kör igång på allvar. Enligt vår erfarenhet är det ganska vanligt att företag och organisationer har börjat automatisera men har fastnat någonstans på vägen eftersom någon form av hinder dyker upp. Ibland kan det bero på att man har börjat på en för hög nivå för tidigt, ibland på att rätt teknik eller verktyg saknas. Kanske är det så att du redan har kommit en bra bit på väg och bara har detaljerna kvar, eller så har du just startat och har långt kvar till målet. Oavsett anledning så vill vi gärna hjälpa dig att komma vidare.  

Så mogen är du för testautomatisering - gör vår digitala analys 

Vi har satt ihop en digital minianalys till dig som syftar till att ta reda på hur mogen din organisation är för automatiska tester. Du svarar på upp till 20 enkla Ja/nej-frågor och får svaret direkt. Vår tanke är att svaret ska ge dig en bild över hur ni ligger till idag och hur ni kan, och behöver, jobba vidare för att öka testautomatiseringen ytterligare. 

 

TESTA ER MOGNADSGRADVi rekommenderar också