UX - testare

Allt som oftast tar man hänsyn till användaren tidigt i ett projekt med hjälp av olika användbarhetsstudier, intervjuer och mätningar men det är tyvärr nästan lika ofta som användbarheten, eller som det ofta benäms -  user experience, får stryka på foten när det bli ont om tid i projekten eftersom slutanvändaren inte alltid är med löpande i projekten.

Vill du anlita en konsult? Fyll i formuläret så kontaktar vi dig.

UX - testare med holistiskt tänk

Produktivitetsvinsterna med en användares syn på produkten under hela utvecklingscykeln är mycket stora och utmynnar ofta i nöjda slutanvändare, vilket bör vara målet för alla projekt. Det betyder också vinster i form av tid då arbetsuppgifterna i ert system eller produkt går fortare att utföra. Minskad inlärningstid för användaren om produkten är utvecklad och testad med användarfokus genom hela processen. Nöjda användare som effektivare kommer använda produkten och inte ödsla tid och kraft på att lösa fel.

Som UX-testare sätter vi oss in i olika användarscenarion och testar utifrån flera olika synvinklar. Genom att ta hänsyn till användarvänligheten tidigt i ett projekt tänker vi att man kan bygga en tjänst som gynnar slutanvändaren. Vi måste förstå vilka våra användare är och ta deras olika erfarenheter, förkunskaper och teknisk kompetens i beaktning. Genom att veta vilka våra slutanvändare är och vad de behöver så kan vi som testare analysera och provocera systemet vi testar för att se om det uppfyller kraven.

Vi arbetar efter kända, beprövade metoder och tekniker blandat med lång erfarenhet av att använda och testa en mängd olika system. Då testare ofta är de som ser en produkt, system eller funktion i sin helhet först av alla så är vinsterna med en tidig och kontinuerlig användbarhetssyn väldigt stora. Teknikerna och metoderna är anpassningsbara och går att applicera på alla typer av testorganisationer, utvecklingsprojekt, bransch eller storlek på företag.

20191011_133241

Kundcase

ADDQ stöttar oss genom att tillhandahålla konsulter som verkligen förstår vad kvalitet och test innebär i en framåttänkande och agil miljö. Viktor Johansson, QA Manager på MRG Gametek
Se casefilmen här
Så jobbar vi

Affärsvärdet är fokus

I våra uppdrag jobbar vi för att lyfta fram vad som ger störst affärsvärde för dig och din verksamhet. Det kan handla om förbättringar i system, verksamhet eller i utvecklingsprocesser. Eller att göra rätt avvägningar mellan tid, kostnad och kvalitet med affärsvärdet i fokus.

Målet är er att ni ska uppnå kvalitet genom hela systemutvecklingsprocessen samt i produktens användbarhet, robusthet, prestanda, utbyggbarhet, och förändringskapacitet.

LÄS MER

Gör karriär

Vill du jobba som konsult?

Motiveras du av att dela kunskaper, erfarenheter och synpunkter med kollegor? Värdesätter du prestigelös miljö och korta beslutsvägar där du får möjlighet att vidareutveckla dina kunskaper?

Har du ett stort intresse för test, olika tekniker och vill arbeta drivet och framåtsträvande? Stimuleras du av svårlösta problem och använder din erfarenhet och kreativitet för att hitta nya lösningar? Tycker du att det är viktigt med personliga varumärke? Gillar du möjlighet och frihet att vara med och påverka – metoder, utveckling, utbildning, ledighet, utrustning och så vidare?

Då ska du kolla på vad vi kan erbjuda dig.

GÖR KARRIÄR

Våra konsulter

Christian Djurberg-1

Christian Djurberg

ux-testare/testledare

Christians största intresse är utomhusaktiviteter samt nyteknik och innovation. Mer fysiska intressen är tvåhjulingar av alla slag.

david caranqui

David Caranqui

Teknisk testare/UX-testare

På sin fritid gillar David att ta en löprunda i skogen, när vädret tillåter, men annars är det mest fotboll som fångar hans intresse.

carolina kullbo

Carolina Kullbo

Product Owner

Carolina är som person lugn, strukturerad och drivande vilket kommer väl till pass som ledare för barngymnastik. Hon gillar även utmaningar vilket är bra för husbygge.

SE ALLA KONSULTER