Testledare/QA coachTestledare

Framtidens testledare är en kvalitetscoach eller QA-coach som vi också säger. En QA-coach använder sig av ett coachande ledarskap. Detta innebär att inspirera och motivera teamen att gemensamt ta eget ansvar för produktens kvalitet. Identifiera beroenden, hantera risker och införa lösningar som skapar rätt kvalitet i rätt tid och till rätt kostnad.

Vill du anlita en konsult? Fyll i formuläret så kontaktar vi dig.

QA-coach eller testledare beroende på arbetssätt

Flertalet organisationer är inne i en förändring mot ett agilt och i förlängningen ett kontinuerligt arbetssätt. I transformeringen till agila arbetssätt kan det ibland tappas bort att det även krävs en transformering av kvalitetssäkringen som skall vara integrerad med utvecklingsprocessen. Då det är minst lika viktigt att skapa hastighet och anpassningsförmåga i kvalitetssäkringen kräver detta en kulturell förändring och nya verktyg.

Under den agila transformeringen behövs det fortfarande ett ledarskap för kvalitetsfrågorna för att tillsammans med teamen driva förändringen. En QA-coach använder sig av ett coachande ledarskap. Detta innebär att inspirera och motivera teamen att gemensamt ta ansvar för produktens kvalitet. Genom att anlita en QA-coach startar du resan mot att bygga in kvalitetstänket i både kultur, arkitektur, system och processer så att det i förlängningen gör att ni kan leverera affärsnytta med rätt kvalitet.

Sker majoriteten av er systemutveckling i enlighet med en planerande vattenfallsorienterad metodik krävs fortfarande ett tydligt aktivt planerande och styrande ledarskap för testarbetet. Det kan också vara lämpligt om organisationen som helhet arbetar projektorienterat och det krävs tydlig statusrapportering.

Våra testledare hjälper er med planering och styrning av testarbetet utifrån vad som skapar mest verksamhetsnytta och affärsvärde utifrån era egna förutsättningar. Ett projekt genomgår många olika faser och detta påverkar även kvalitetsarbetet. Då är det viktigt att ha ett ledarskap och metoder som kan svara upp mot projektets många utmaningar.

QA-coach/testledare - konsulter ADDQ

Kundcase

ADDQ stöttar oss genom att tillhandahålla konsulter som verkligen förstår vad kvalitet och test innebär i en framåttänkande och agil miljö. Viktor Johansson, QA Manager på MRG Gametek
Se casefilmen här
Anlita en testledare eller QA coach
Lär dig mer

Inspirerande läsning om coachning

Vikten av rätt kompetenser i utvecklingsteamen ←

Därför går test och utveckling ihop allt mer ←

Testledare för team på distans - så gör du! ←

Det här bör din teststrategi innehålla ←

TILL BLOGGEN

Testledare/QA coach - anlita en konsult
Jobba som konsult

Är du nyfiken?

Har du ett stort intresse för test, olika tekniker och vill arbeta drivet och framåtsträvande? Stimuleras du av svårlösta problem och använder din erfarenhet och kreativitet för att hitta nya lösningar? Tycker du att det är viktigt med personliga varumärke? Gillar du möjlighet och frihet att vara med och påverka – metoder, utveckling, utbildning, ledighet, utrustning och så vidare?

Då ska du kolla på vad vi kan erbjuda dig.

JOBBA HOS OSS

Några av våra konsulter

peter gerken

Peter Gerken

Testledare

Peter är en rutinerad testledare och acceptanstestledare. Han är strukturerad, metodisk och han har en entusiastisk personlighet. Han arbetar gärna i högt tempo med stort fokus på att leverera.

Katarina Grenfeldt

Katarina Grenfeldt

Testledare

Katarina har över 20 års erfarenhet av som testledare och har jobbat inom hela testspektrat med bland annat ledning av testautomatisering, prestandatest och ansvar för testmiljö och testdata. Hon beskrivs av kunder som väldigt pedagogisk.

Mattias Lönnqvist

Mattias Lönnqvist

Teststrateg/QA coach

Mattias är senior testkonsult och har i sina uppdrag haft roller som senior testledare, QA Coach och QA Manager där han bland annat planerat testning, skrivit testplaner och tagit fram teststrategier.

 

SE ALLA KONSULTER