Testautomatiserare / Teknisk Testare

Det är ingen lätt match att leva upp till dagens hårda krav på ett högt tempo, ett effektivt arbete och en snabb time-to-market. Speciellt inte utan att göra vissa förändringar i arbetssättet. Det spelar också stor roll vilken kompetens som finns i företaget, att välja ett verktyg som ingen kan kommer göra arbetet betydligt svårare snarare en mer effektivt. 

Vill du anlita en konsult? Fyll i formuläret så kontaktar vi dig.

Experter på olika typer och nivåer av automatisering.

Få lösningar idag är isolerade och oberoende. Gränssnitt mot andra tjänster och komponenter behöver ständigt motioneras och valideras. Att kontinuerligt integrera – och kanske även produktionssätta – blir vanligare och vanligare. Här är förstås testautomatisering en viktig hörnsten, men vi ser också till att hela utvecklingskedjan genomsyras av ett kvalitetstänk – från en gemensam kodstil och grenstrategi till parprogrammering, enhetstestning och kodgranskning.

Vi tror på kontinuerliga leveranser, med fungerande mjukvara hela vägen ut i produktion varje dag. Det är vad kontiunerliga praktiseringar kan ge oss, och det är vad vi vill hjälpa våra kunder att uppnå. Det handlar inte bara om teknik utan hela teamets attityd till kvalitet. Vi tror på automatisering som sker på varje kodpush, med feedback till teamet omedelbart. Vi förespråkar inte bara testautomatisering utan även automatisering av byggen, miljöer och datadriven återkoppling från användaren.

Våra experter på testautomatisering har arbetat i många olika typer av projekt, med olika processer och metoder för systemutveckling. Vi är inte heller beroende av vissa språk eller verktyg, utan anpassar lösningar efter miljö, situation och behov. Att ett testautomatiseringsprojekt är väldokumenterat samt lätt att förstå och underhålla är en självklarhet. ADDQs team består av flera personer som är experter på olika typer och nivåer av automatisering. Vi har bred och djup kompetens inom olika tekniker och arbetar framåtsträvande. På så sätt kan vi tillföra största möjliga kunskap på kort tid.

AddQ_Prolore-84 (kopia)

Kundcase

ADDQ stöttar oss genom att tillhandahålla konsulter som verkligen förstår vad kvalitet och test innebär i en framåttänkande och agil miljö. Viktor Johansson, QA Manager på MRG Gametek
Se casefilmen här
Alexander delar med sig

Effektiviserad testprocess för en stor e-handel

Vi hade en utmaning med att det var väldigt tidskrävande att testa olika variationer med betalningar, över 100 olika kombinationer, med betalningar, leveranssätt, produktkombinationer med mera. Sett till allt det arbetet tog det 2-3 dagar administrativt bara på att lägga testordrar och förbereda testdata. Målet med mitt arbete vara därför att spara tid och effektivisera testprocessen genom att inte behöva lägga mer tid på förberedelserna än verifieringarna. 

Lösningen blev att jag lärde mig Python och skrev några script som gick direkt mot API:erna i samma ordning som processen på hemsidan för att lägga en order. 100 ordrar tog plötsligt 8 minuter, vilket lämnade 3 heldagar till annat.

MER OM AUTOMATIONSTEAMET

Gör karriär

Vill du jobba som konsult?

Har du ett stort intresse för test, olika tekniker och vill arbeta drivet och framåtsträvande? Stimuleras du av svårlösta problem och använder din erfarenhet och kreativitet för att hitta nya lösningar? Tycker du att det är viktigt med personliga varumärke? Gillar du möjlighet och frihet att vara med och påverka – metoder, utveckling, utbildning, ledighet, utrustning och så vidare?

Då ska du kolla på vad vi kan erbjuda dig.

GÖR KARRIÄR

Några av våra konsulter

peter schramm

Peter Schramm

Teknisk testare

Peters specialistområde är analys och testdesign med inriktning testautomatisering, gärna i agila projekt. Möjligheten att hitta nya testmetoder och sätt att skapa nöjda användare är utmaningar som driver honom.

Cecilia Avellan-Hultman

Cecilia Avellan Hultman

Teknisk testare

Cecilia har över tio år från finansbranschen med börssystem och realtidsclearing som ställer höga krav på kvalitet och prestanda. Hennes största styrkor inom test är att hon är fokuserad, nyfiken, noggrann och drivande.

anders recksén

Anders Recksén

Testautomatiserare

Anders har en bakgrund som utvecklare och är specialiserad inom testautomatisering. Han har erfarenhet av att jobba med agila team och CI/CD och har en god pedagogisk förmåga.

SE ALLA KONSULTER