TestautomatiserareTestautomatiserare

Det är ingen lätt match att leva upp till dagens hårda krav på ett högt tempo, ett effektivt arbete och en snabb time-to-market. Speciellt inte utan att göra vissa förändringar i arbetssättet. Det spelar också stor roll vilken kompetens som finns i företaget, att ta in verktyg som ingen kan kommer göra arbetet betydligt svårare snarare än mer effektivt. 

Vill du anlita en konsult? Fyll i formuläret så kontaktar vi dig.

Testautomatiserare inom olika typer och nivåer av automatisering.

Få lösningar idag är isolerade och oberoende. Gränssnitt mot andra tjänster och komponenter behöver ständigt motioneras och valideras. Att kontinuerligt integrera – och kanske även produktionssätta – blir vanligare och vanligare. Här är förstås testautomatisering en viktig hörnsten, men vi ser också till att hela utvecklingskedjan genomsyras av ett kvalitetstänk – från en gemensam kodstil och grenstrategi till parprogrammering, enhetstestning och kodgranskning.

Vi tror på kontinuerliga leveranser, med fungerande mjukvara hela vägen ut i produktion varje dag. Det är vad kontiunerliga praktiseringar kan ge oss, och det är vad vi vill hjälpa våra kunder att uppnå. Det handlar inte bara om teknik utan hela teamets attityd till kvalitet. Vi tror på automatisering som sker på varje kodpush, med feedback till teamet omedelbart. Vi förespråkar inte bara testautomatisering utan även automatisering av byggen, miljöer och datadriven återkoppling från användaren.

Våra testautomatiserare är experter och har arbetat i många olika typer av projekt, med olika processer och metoder för systemutveckling. Vi är inte beroende av vissa språk eller verktyg, utan anpassar lösningar efter miljö, situation och behov. Att ett testautomatiseringsprojekt är väldokumenterat samt lätt att förstå och underhålla är en självklarhet. ADDQs team består av flera testautomatiserare som har expertkompetens inom olika typer och nivåer av automatisering. Vi har bred och djup kompetens inom olika tekniker och arbetar framåtsträvande. På så sätt kan vi tillföra största möjliga kunskap på kort tid.

Testautomatiserare - konsult

Kundcase

ADDQ stöttar oss genom att tillhandahålla konsulter som verkligen förstår vad kvalitet och test innebär i en framåttänkande och agil miljö. Viktor Johansson, QA Manager på MRG Gametek
Se casefilmen här
Alexander Jonsson
Alexander delar med sig

Effektiviserad testprocess för en stor e-handel

Vi hade en utmaning med att det var väldigt tidskrävande att testa olika variationer med betalningar, över 100 olika kombinationer, med betalningar, leveranssätt, produktkombinationer med mera. Sett till allt det arbetet tog det 2-3 dagar administrativt bara på att lägga testordrar och förbereda testdata. Målet med mitt arbete vara därför att spara tid och effektivisera testprocessen genom att inte behöva lägga mer tid på förberedelserna än verifieringarna. 

Lösningen blev att jag lärde mig Python och skrev några script som gick direkt mot API:erna i samma ordning som processen på hemsidan för att lägga en order. 100 ordrar tog plötsligt 8 minuter, vilket lämnade 3 heldagar till annat.

MER OM AUTOMATIONSTEAMET

konsult testautomatiserare
Lär dig mer

12 punkter för bra automatiserade tester

Det finns flera skäl till eller mål med att skriva automatiserade tester. Att skriva dessa tester är förhållandevis enkelt, men att skriva ”bra" automatiserade tester är betydligt svårare och kräver lång erfarenhet och medveten träning.

I den här checklistan delar vi med oss av 12 punkter för bra automatiserade tester, där kravet på att testerna ska vara enkla att skriva och underhålla är en viktig del. 

TILL ARTIKELN

Några av våra konsulter

Cecilia Avellan-Hultman

Cecilia Avellan Hultman

Teknisk testare

Cecilia har över tio år från finansbranschen med börssystem och realtidsclearing som ställer höga krav på kvalitet och prestanda. Hennes största styrkor inom test är att hon är fokuserad, nyfiken, noggrann och drivande.

peter schramm

Peter Schramm

Teknisk testare

Peters specialistområde är analys och testdesign med inriktning testautomatisering, gärna i agila projekt. Möjligheten att hitta nya testmetoder och sätt att skapa nöjda användare är utmaningar som driver honom.

sanna huhya

Sanna Hutha

Testautomatiserare

Sanna är en teknisk testare med utvecklarbakgrund och stort intresse av testautomatisering. Som person är hon lugn, analytisk och prestigelös och en mycket omtyckt social teammedlem.

TRÄFFA ALLA KONSULTER