PrestandatestPrestandatest - ADDQ


 

Användare idag kräver hög prestanda. Håller din produkt måttet vid hög belastning? Mjukvarusystem som är långsamma eller ostabila kan få betydande konsekvenser för de flesta företag. Att prestandatesta sina mjukvaror är otroligt viktigt för att vara säker på att de klarar av den kapacitet de är tänkta att klara av.

Möt några av våra prestandatestare

Prestandatest ADDQ - Björn Gustavsson

Björn Gustavsson

Prestandatestare

Björn har erfarenhet inom test och kvalitetssäkring från flera olika branscher och verksamhetsområden. Hans huvudfokus är prestandatest men har även gedigen erfarenhet inom testautomatisering och migrering.

Prestandatest ADDQ - David Rosshagen

David Rosshagen

Prestandatestare

David är specialiserad på kvalitetssäkring, främst inom prestandatest, optimering och tekniska test. Han gillar att arbeta i team, där olika erfarenheter och synvinklar ofta ger bra kvalité samt nya angreppssätt på arbetsuppgifterna.

Prestandatest ADDQ - Rickard Rickmo

Rickard Rickmo

Prestandatestare

Rickard är en lagspelare med gedigen monitoreringsbakgrund på över 10 år och som drivs av att kunna skapa nytta för alla delar inom organisationen. Den senare delen har han jobbat mycket med strategiarbete för monitorering och hur det kan stötta en organisation på ett effektivare sätt.

Glöm inte prestanda och stabilitet

Vi pratar ofta om användbarhet och funktionalitet vid optimering av mjukvara och dessa brukar vara högsta prioritet. Men det finns två minst lika viktiga – prestanda och stabilitet. I en allt mer komplex värld, med höga tillgänglighetskrav och frekventa förändringar ökar risken att användarens upplevelse påverkas negativt. Varje extra millisekund räknas.

Långa laddningstider eller funktioner som inte fungerar vid hög belastning är ett stort irritationsmoment hos besökaren och kan vara avgörande för verksamheten. Även om mjukvaran presterar väl i den interna testmiljön så kvarstår den viktigaste frågan: Hur presterar mjukvaran under verkliga förutsättningar, för olika internetoperatörer och när tusentals användare försöker komma åt produkten samtidigt?

Genom realtidsanalys utifrån slutanvändares upplevelse, övervakning av varje applikationslager och externa tjänster uppnås maximal affärsnytta. Vi strävar efter att införa prestandatest i ett så tidigt skede som möjligt för att spara tid och resurser och tillföra ökad kvalité.

Lämna dina uppgifter här så hör vi av oss inom kort

Svar på frågor om prestandatest - ADDQ
Frågor och svar

Vi svarar på de vanligaste frågorna om prestandatest

Vi har samlat de vanligaste frågorna vi får om prestandatest för att effektivare kunna kvalitetssäkra användarupplevelsen! Här kan du ta del av svaren.

TILL FRÅGORNA

Jobba som prestandatestare - ADDQ
Jobba hos oss

Vi behöver fler prestandatestare

Här hittar du kollegor med gemensamma värderingar, en stor portion nyfikenhet, kreativitet och engagemang. Ett adaptivt arbetssätt, möjlighet att påverka och fatta egna beslut samtidigt med hög trygghet och unika utvecklingsmöjligheter.

Vi ger dig de verktyg du behöver och vi skapar tillsammans de bästa förutsättningarna för att du ska kunna utvecklas som individ, medarbetare, och i förlängningen således utveckla bolaget. Vi tror på kraften i våra medarbetare och på att ta tillvara olika individers unika styrkor.

JOBBA HOS OSS

 

 

Mer om prestandatest

Prestandatest - så funkar det!
GUIDE

Prestandatest - så funkar det!

Vi pratar ofta om användbarhet och funktionalitet vid optimering av mjukvara och dessa brukar vara högsta prioritet. Men det finns två minst lika viktiga – prestanda och stabilitet. I en allt mer komplex värld, med höga tillgänglighetskrav och frekventa förändringar ökar risken att användarens upplevelse påverkas negativt.

Hämta guiden
3 verktyg för dina prestandatester
Bloggartikel

3 verktyg för dina prestandatester

Att välja rätt prestandatest-verktyg är viktigt av flera anledningar. Dels måste verktyget kunna testa det som avses, men det ska också passa i organisationen på det sätt man vill leverera systemen, vilka kompetenser som finns, licenskostnader och så vidare. I det här inlägget tipsar vi om 3 verktyg som hjälper dig med dina prestandatester.

Läs artikeln
APM - vad, varför och hur?
Guide

APM - vad, varför och hur?

Att kartlägga prestanda och snabbt kunna härleda och avhjälpa prestandaproblem blir allt viktigare, då slutanvändare idag inte bara ställer krav på tillgänglighet utan också svarstider. Traditionell monitorering fungerar inte längre och att manuellt spåra anropsflöden är inte ett hållbart sätt att felsöka på.

Hämta guiden