Kravanalytiker/Business AnalystKravanalytiker

Kvaliteten på den utvecklade produkten är beroende av och börjar med rätt ställda krav. Våra kravanalytiker är experter på att fånga upp detaljer, motstridiga behov, sätta dem i rätt sammanhang och lyfta dem till en helhet. De har förståelse för olika intressenters behov, vilket är av största vikt för att kraven ska bli så heltäckande som möjligt.

Vill du anlita en konsult? Fyll i formuläret så kontaktar vi dig.

Kravanalytiker som leder kravarbetet med effektivitet och affären i fokus

Din produkts kvalitet och affärsmässiga nytta säkerställs tidigt på det mest fördelaktiga och effektiva sättet om de som kravställer är erfarna och nyfikna. Har man med sig angränsande områden som verksamhetsanalys och test i arbetet ger det ytterligare förutsättningar för att kraven blir tydliga och testbara.

Vi planerar, leder och styr kravarbetet, kvalitetssäkrar krav och kravprocess samt kravverktyg och ser oss som en nyckelperson för att era system uppnår förväntad kvalitet och ger den tänkta affärsnyttan. Vi är rutinerade kravanalytiker som leder kravarbetet med effektivitet och affären i fokus. På så sätt säkerställs balans mellan tid, kostnad och kvalitet. Vi samlar också in, analyserar och beskriver behov och krav för nya och ändrade produkter och funktioner.

Med vår hjälp får du experter som driver och utför kravarbetet med beprövade metodiker och styrmodeller anpassad till er verksamhet. Här ingår även definiering av effektiv teknik, framtagande av strategi och plan. Vi följer kontinuerligt upp, rapporterar till beställare/styrgrupp och övriga intressenter samt bidrar till förbättringar inom kvalitetssäkringsområdet.

Vi tillför ett helhetsperspektiv, från verksamhetsprocesser och affär till realiserade krav.

Kravanalytiker konsult

Kundcase

ADDQ stöttar oss genom att tillhandahålla konsulter som verkligen förstår vad kvalitet och test innebär i en framåttänkande och agil miljö. Viktor Johansson, QA Manager på MRG Gametek
Se casefilmen här
Kravanalytiker konsult
ANNIE TIPSAR

Det där om de där behoven vi kallar för krav

Som testare är jag delaktig i kravarbetet så tidigt som möjligt för att snabbt kunna bidra med input och testidéer till det som ska implementeras. Oavsett om jag har jobbat som testare i ett agilt team eller i en traditionell testorganisation har jag stött på krav eller behov som har varit otydligt definierade, vilket kan leda till svårigheter med att få till den tekniska implementationen, och i värsta fall introducera teknisk skuld och bristande kvalitet.

Eftersom jag älskar att jobba med utforskande test blir mitt fokus inte enbart på solskensflöden och hur implementationen är tänkt att funka. Beroende på situationen tittar jag även på hur implementationen inte ska fungera, vilket många gånger har lett mig till att hitta problem eller obesvarade frågeställningar som viktig input till arbetet med kraven/behoven.

MER OM KRAVTEAMET

Kravanalytiker konsult
Jobba som konsult

Vi söker dig som är kravanalytiker?

Motiveras du av att dela kunskaper, erfarenheter och synpunkter med kollegor? Värdesätter du prestigelös miljö och korta beslutsvägar där du får möjlighet att vidareutveckla dina kunskaper?

Har du ett stort intresse för kravarbete, olika tekniker och vill jobba drivet och framåtsträvande? Stimuleras du av svårlösta problem och använder din erfarenhet och kreativitet för att hitta nya lösningar? Tycker du att det är viktigt med personliga varumärke? Gillar du möjlighet och frihet att vara med och påverka – metoder, utveckling, utbildning, ledighet, utrustning och så vidare?

Då ska du kolla på vad vi kan erbjuda dig.

JOBBA HOS OSS

Några av våra konsulter

Mats Gerdin - Kravanalytiker

Mats Gerdin

Kravanalytiker

Mats har mångårig erfarenhet av krav och test från många branscher som t.ex. bank, försäkring, tv/video-streaming, telekom och myndigheter. Han är nyfiken och har tycker om att lära sig nya metoder och verksamheter.

Anneli Halld'n - Kravanalytiker

Anneli Halld'n

Kravanalytiker

Anneli har en bred erfarenhet av kravarbete i olika typer av IT-projekt och förvaltning som kravanalytiker, utvecklare, scrum master och produktägare. Hon är analyserande, initiativrik och ansvarstagande och gillar att organisera och strukturera ett agilt arbetssätt.

Andreas Fransson - Kravanalytiker

Andreas Fransson

Kravanalytiker

Andreas är en god lyssnare och kommunikatör vars fokus är att den slutliga lösningen på bästa sätt uppfyller behovet. Genom åren har han skaffat sig erfarenhet inom systemförvaltning, projekt och teamarbete.

SE ALLA KONSULTER