Anlita en konsult

"Mjukvara blir sällan
bättre av att lagras,
det är ju ingen ost liksom."

VIKTOR LASZLO, TESTSTRATEG

 

Kompetensområden

Fyll i dina uppgifter i formuläret så kontaktar vi dig

New call-to-action

Kundcase

"ADDQ stöttar oss genom att tillhandahålla konsulter som verkligen förstår vad kvalitet och test innebär i en framåttänkande och agil miljö." Viktor Johansson, QA Manager på MRG Gametek
Se casefilmen här
bamboralogo-1-1 biotage gametek secureappbox Cerner
Så jobbar vi

Affärsvärdet är fokus

I våra uppdrag jobbar vi för att lyfta fram vad som ger störst affärsvärde för dig och din verksamhet. Det kan handla om förbättringar i system, verksamhet eller i utvecklingsprocesser. Eller att göra rätt avvägningar mellan tid, kostnad och kvalitet med affärsvärdet i fokus.

Målet är er att ni ska uppnå kvalitet genom hela systemutvecklingsprocessen samt i produktens användbarhet, robusthet, prestanda, utbyggbarhet, och förändringskapacitet.

LÄS MER

Gör karriär

Vill du få världen att fungera bättre?

Vi drivs av att göra så att världen omkring oss och dig fungerar lite bättre. Vi drivs av att hjälpa våra kunder att hitta rätt kvalitet i sina produkter, programvaror och system.

Vi drivs av att kontrollera så att saker fungerar som utlovat och vi drivs av se hur vi med vår kompetens kan få just världen omkring dig att fungera lite bättre tack vare att de saker, ting och innovationer du omger dig med håller vad de lovar.

GÖR KARRIÄR

Några av våra experter

radovan milonjic

Radovan Milonjic

testare

Radovan är en kommunikativ och glad person med lång erfarenhet från finans och försäkring. Han har även jobbat som agil testare med exploratory testing och varit med i förändringsresan från vattenfall till agilt arbetssätt. 

Maria Mårefors

Maria Mårefors

UX-designer

Maria är en ambitiös person som alltid strävar efter att leverera mer än vad som förväntas. Hennes breda grund som industridesigner samt service och UX designer ger resultat av bästa kvalitet för alla parter.

reda benmeradi

Reda Benmeradi

Teknisk Testare

Reda är en mycket dedikerad och nyfiken testare med erfarenheter inom mobil testning, utforskande testning, UX och design. Han är effektiv, strukturerad och målmedveten i sitt arbete och har en konstant positiv inställning samt stor social kompetens.

SE ALLA KONSULTER

SÅ GÖR DU FÖR ATT HITTA EN KONSULT MED RÄTT KOMPETENS

Det finns många anledningar att anlita exempelvis externa testare och det finns många positiva effekter att anlita konsulter som är experter på sitt område. För att det ska bli rätt för både er och konsulten så finns det några saker om kan vara bra att tänka på.

Ett tydligt behov och en klar målsättning är viktigt både för dig som anlitar och för konsulten. Det ger dig som anlitar en tydlig bild av vad exakt du behöver hjälp med och tydliggör även vilka förväntningar som är rimliga för dig att ha på projektet. Det kommer också underlätta själva processen med att hitta rätt konsult, eftersom konsulten i ett tidigt skede får veta vad hen förväntas göra och då ser om hen är rätt person eller ej.

Att definiera och klargöra ett behov är dock inte alltid så lätt, ibland kan en utmaning bero på andra saker än man tror när man väl börjar grotta i det. I dessa fall kan det vara bra att ta hjälp av oss. Vi kan genom vår långa erfarenhet inom området hjälpa till att verifiera det exakta behovet.

Självklart är det viktigt att konsulten har de kompetenser som krävs för arbetet eller projektet. Men utöver det så är det även viktigt att personen passar in i teamet på ett personligt plan. Det bästa sättet att avgöra det är självklart att ses. Förutom att checka av att de mer hårda kompetenskraven uppfylls, är det också bra att gå igenom ett case i form av en relevant problemsituation. Då får du samtidigt en bild av hur konsulten agerar live, kommunicerar och vilken uppfattningsförmåga personen har. På intervjun bör det finnas representanter från teamet för att säkerställa att även personkemin och teamsammansättningen blir rätt. För även om din nya kollega är konsult som kanske inte är tänkt att jobba med ditt team i flera år, är det viktigt att rätt person hamnar på rätt plats eftersom det ger bättre förutsättningar för ett gott samarbete. 

Fyll i dina uppgifter här så kontaktar vi dig