Anlita en konsult

"Mjukvara blir sällan bättre av att lagras, det är ju ingen ost liksom."

VIKTOR LASZLO, TESTSTRATEG

JAG VILL VETA MER

Kompetensområden

Testledare/QA coach

Våra testledare hjälper er med planering och styrning av testarbetet utifrån vad som skapar mest verksamhetsnytta och affärsvärde utifrån era egna förutsättningar.

Testautomatiserare/ Tekniska testare

Våra experter på testautomatisering har arbetat i många olika typer av projekt, med olika processer och metoder för systemutveckling.

Agil coach

Den agila coachens fokus är underlätta för organisationens medarbetare att själva hitta lösningar och ta sig framåt mot målet genom att ställa frågor och ta bort hinder.

Kravanalytiker/Business Analyst

Vi som jobbar med krav vet hur man på bästa sätt fångar upp detaljer, motstridiga behov, sätter dem i rätt sammanhang och lyfter dem till en helhet.

Prestandatestare

Vi jobbar nära er verksamhet och strävar efter att införa prestandatest i ett så tidigt skede som möjligt för att spara tid och resurser och tillföra ökad kvalitet samt kapa onödiga ledtider.

Pentestare

Våra konsulter har flera års erfarenhet av att utföra penetrationstester och säkerhetsanalyser i både stora och komplexa miljöer inom flertalet olika sektorer över hela världen. 

 

UX-testare

Då testare ofta är de som ser en produkt, system eller funktion i sin helhet först av alla så är vinsterna med en tidig och kontinuerlig användbarhetssyn väldigt stora.

Test- och Mät utvecklare

Vi utvecklar, designar och levererar system, programvara för testning, mätning, resultatdataanalys och produktionsövervakning. Samt hjälper er med helhetslösningar.

Jag vill anlita en konsult

Kundcase

"ADDQ stöttar oss genom att tillhandahålla konsulter som verkligen förstår vad kvalitet och test innebär i en framåttänkande och agil miljö." Viktor Johansson, QA Manager på MRG Gametek
Se casefilmen här
bamboralogo-1-1 biotage gametek secureappbox Cerner
Så jobbar vi

Affärsvärdet är fokus

I våra uppdrag jobbar vi för att lyfta fram vad som ger störst affärsvärde för dig och din verksamhet. Det kan handla om förbättringar i system, verksamhet eller i utvecklingsprocesser. Eller att göra rätt avvägningar mellan tid, kostnad och kvalitet med affärsvärdet i fokus.

Målet är er att ni ska uppnå kvalitet genom hela systemutvecklingsprocessen samt i produktens användbarhet, robusthet, prestanda, utbyggbarhet, och förändringskapacitet.

LÄS MER

Gör karriär

Vill du få världen att fungera bättre?

Vi drivs av att göra så att världen omkring oss och dig fungerar lite bättre. Vi drivs av att hjälpa våra kunder att hitta rätt kvalitet i sina produkter, programvaror och system.

Vi drivs av att kontrollera så att saker fungerar som utlovat och vi drivs av se hur vi med vår kompetens kan få just världen omkring dig att fungera lite bättre tack vare att de saker, ting och innovationer du omger dig med håller vad de lovar.

GÖR KARRIÄR

Några av våra experter

radovan milonjic

Radovan Milonjic

testare

Radovan är en kommunikativ och glad person med lång erfarenhet från finans och försäkring. Han har även jobbat som agil testare med exploratory testing och varit med i förändringsresan från vattenfall till agilt arbetssätt. 

carolina kullbo

Carolina Kullbo

Product Owner

Carolina är utbildad civilekonom som med stort engagemang och driv löser verksamhetsutmaningar i agila såväl som mer traditionella sammanhang särskilt med en lagkravskoppling.

reda benmeradi

Reda Benmeradi

Teknisk Testare

Reda är en mycket dedikerad och nyfiken testare med erfarenheter inom mobil testning, utforskande testning, UX och design. Han är effektiv, strukturerad och målmedveten i sitt arbete och har en konstant positiv inställning samt stor social kompetens.

SE ALLA KONSULTER

SÅ GÖR DU FÖR ATT HITTA EN KONSULT MED RÄTT KOMPETENS

Det finns många anledningar att anlita exempelvis externa testare och det finns många positiva effekter att anlita konsulter som är experter på sitt område. För att det ska bli rätt för både er och konsulten så finns det några saker om kan vara bra att tänka på.

Ett tydligt behov och en klar målsättning är viktigt både för dig som anlitar och för konsulten. Det ger dig som anlitar en tydlig bild av vad exakt du behöver hjälp med och tydliggör även vilka förväntningar som är rimliga för dig att ha på projektet. Det kommer också underlätta själva processen med att hitta rätt konsult, eftersom konsulten i ett tidigt skede får veta vad hen förväntas göra och då ser om hen är rätt person eller ej.

Att definiera och klargöra ett behov är dock inte alltid så lätt, ibland kan en utmaning bero på andra saker än man tror när man väl börjar grotta i det. I dessa fall kan det vara bra att ta hjälp av oss. Vi kan genom vår långa erfarenhet inom området hjälpa till att verifiera det exakta behovet.

Självklart är det viktigt att konsulten har de kompetenser som krävs för arbetet eller projektet. Men utöver det så är det även viktigt att personen passar in i teamet på ett personligt plan. Det bästa sättet att avgöra det är självklart att ses. Förutom att checka av att de mer hårda kompetenskraven uppfylls, är det också bra att gå igenom ett case i form av en relevant problemsituation. Då får du samtidigt en bild av hur konsulten agerar live, kommunicerar och vilken uppfattningsförmåga personen har. På intervjun bör det finnas representanter från teamet för att säkerställa att även personkemin och teamsammansättningen blir rätt. För även om din nya kollega är konsult som kanske inte är tänkt att jobba med ditt team i flera år, är det viktigt att rätt person hamnar på rätt plats eftersom det ger bättre förutsättningar för ett gott samarbete. 

Fyll i dina uppgifter här så kontaktar vi dig